Avtor: Amadej Bergles Objavljeno: 13. 03. 2020

Izredna navodila slovenskih škofov za preprečevanje širjenja koronavirusa COVID-19

Odpoved javnih svetih maš do preklica

  1. V izogib širjenju koronavirusa COVID-19 in za ohranjanje zdravja prebivalstva, so do nadaljnjega odpovedane vse svete maše, podeljevanje zakramentov, zakramentalov, ljudske pobožnosti, župnijska praznovanja in drugi dogodki ter vsa srečanja.

  1. Do preklica po župnijah ni verouka in drugih oblik izobraževanja ter župnijskih srečanj. Kateheti starše prosimo, da manjkajočo snov predelajo skupaj s svojimi otroki.

  1. Vsi verniki naj se preventivno samoizolirajo ter posvetijo čas molitvi za zdravje bolnikov, zdravstvenega osebja in čim prejšnji konec epidemije.

  1. Škofje vabijo vse vernike, duhovnike, redovnice, redovnike ter katoliška laiška gibanja, da v zahtevnem času epidemije okrepijo molitev za zdravje in blagoslov našega naroda.

  1. Ig: Mašne namene, ki jih bova vaša duhovnika vsak dan maševala ob 18.30, bodo objavljeni na spletni strani župnije. Vsak delavni dan bo ob 18h v župnijski cerkvi na Igu tudi molitev pred Najsvetejšim za rešitev epidemije. Vabljeni, da se nam v duhu pridružite!

S spoštovanjem!     Janez Avsenik, župnik

Celotno obvestilo naših škofov lahko preberete na spletni povezavi: https://katoliska-cerkev.si/izredna-navodila-slovenskih-skofov-za-preprecevanje-sirjenja-koronavirusa-covid-19-odpoved-svetih-mas-do-preklica