TOMAŽ PODOBNIK - DRUGI GOST V PRIPRAVI NA POSVETITEV ŽUPNIJE JEZUSOVEMU IN MARIJINEMU SRCU

TOMAŽ PODOBNIK - DRUGI GOST V PRIPRAVI NA POSVETITEV ŽUPNIJE JEZUSOVEMU IN MARIJINEMU SRCU
V nedeljo 8. marca 2020, je v cerkvi Sv. Marjete na Golem, ob maševanju župnika Janeza Avsenika pridigal ter tudi spovedoval p. Tomaž Podobnik, ki je pastoralni delavec v skupnosti pri Svetem Jožefu v Ljubljani.
Kakšno naključje smo doživeli, bi lahko rekli župljani, ki je presenetilo tudi patra, ko je stopil pred ambon in začel s pridigo. Zgodila se je podoba iz opisa stavka evangelija prejšnje nedelje »Njegov obraz je zasijal kot sonce in njegova oblačila so postala kot luč«. Sonce je namreč prav v tistem trenutku skozi okno posijalo nanj. Kot bi rekli smo na gori, kjer posije sonce.
Pater nas je obsežno nagovoril v pripravi na posvetitev župnije Jezusovemu in Marijinemu srcu.
Poudaril je, da je srce Jezusovo središče vsega, ter da je Marija Jezusa vedno spremljala s srcem, čeprav ni bila z njim. Pri sv. maši smo zato, da dopustimo Jezusu vstopiti v naše srce. Jezus nas hoče objeti pri sv. maši in tudi pri spovedi. Naše srce ne bo preživelo brez božje ljubezni, miru in moči. Na to, kaj nam Jezus govori pri sv. maši moramo biti pozorni, kajti če ga vprašamo kaj nam sporoča, nam bo zagotovo povedal. Zato prinesimo srca in jih pri sv. maši položimo na oltar. Jezus nas vzame s tem v daritev in nam pravi »Hodi za menoj«. Gre za transfuzijo božje ljubezni iz Jezusovega v naše srce. To so božji čudeži, ko nam je v naši šibkosti podeljena moč. Zato: pustite se objeti, ker Jezus vas ima zelo rad. Ne tiščite srca v sebi, ker vas bo to uničilo (rane, problemi idr.). Namreč nihče ne bo obupal kdor bo z Jezusovim in Marijinim srcem. Jezus pravi »Ne bojte se. Niste sami, jaz sem z vami«.